Onderhoud en reiniging van uw valondergronden

Sandhase reiniging

Reinigen van uw zand ondergrond

Het belang van Sandhase reiniging. Een valondergrond van grof zand heeft een zeer goede valdempende eigenschappen en is relatief goedkoop in aanleg. Deze ondergrond heeft echter wel nadelen. Het zand vervuilt in de loop der jaren. Katten gebruiken het als kattenbak en er kunnen ook stenen of stukken plastic in terecht komen.

Uw ondergrond kan volgroeien met wortels en onkruid en juist dan is de Sandhase reinging de ideale oplossing. Deze vervuiling kan namelijk leiden tot gevaarlijke situaties. Het onkruid en de wortels verminderen namelijk ook de valdempende eigenschappen van de ondergrond. Tevens worden er ook veel overige dingen in een zand ondergrond gedumpt, denk hierbij aan een pakje drinken, plastic, sigarettenpeuken etc. en wanneer jonge kinderen hiermee in aanraking komen, ontstaat er onmiddellijk een gevaarlijke situatie.

Het reinigen met Sandhase

Hoe werkt de machine

Reinigen van uw grof zand ondergrond kan met de Sandhase machine. Deze machine voorziet in een grondige reiniging. De Sandhase machine is uitermate geschikt voor grote/kleine zand oppervlaktes, wanneer er veel toestellen staan, neemt de kracht van de Sandhase af en zou de trommelzeef weer een beter alternatief zijn. Wij adviseren u graag in de correcte reinigingsmethode.

De Sandhase reiniging is effectief bij grote speelplekken met grof zand als ondergrond, bij het reinigen worden de volgende materialen verwijdert van de ondergrond:

  • Kleine en grote stenen;
  • Sigarettenpeuken;
  • Plastic;
  • En nog veel meer.

De uitschuifbare graafband haalt het zand tot 40cm diepte omhoog en zeeft het bovenin de machine. Hierdoor wordt het zand volledig omgewoeld en worden steentjes, plastic en sigarettenpeuken verwijderd. Anderen soorten vervuiling worden ook opgenomen in de bak die gevestigd zit in de Sandhase machine.

onderhoud-speeltoestellen

Periodieke reiniging van uw ondergrond

Door de valondergronden en zandbakken periodiek te reinigen blijven de speelplaatsen een veilige en gezonde plek om in te spelen. In verschillende gemeentes wordt al gereinigd met de Sandhase. Heeft u ook een zandbak of speelplek die gereinigd dient te worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Naast het actief reiniging van uw speelplekken bieden wij ook onafhankelijk advies over vragen zoals: hoe vaak moeten de ondergronden gereinigd worden?