Kunstgras ondergrond in uw speeltuin

Speeltuin met kunstgras bodem

Kunstgras is een ondergrond dat op steeds meer vlakken wordt toegepast. Deze ondergrond is dan ook zeer geschikt voor in een speeltuin. Afhankelijk van de valhoogte dient er bij sommige speeltoestellen een valdempende ondergrond aangebracht te worden. De dikte van de valdempende ondergrond wordt bepaald door de valhoogte van het desbetreffende toestel.

Aanbrengen kunstgras ondergrond

HvR Speeltotaal is gespecialiseerd in het realiseren en ontwerpen van speelplekken/ondergronden. Ook hebben wij een team vaste installateurs voor het aanbrengen van een kunstgras ondergrond. Bij het aanbrengen van een ondergrond met of zonder de valdempende eigenschappen is kunstgras een mooi alternatief. Een kunstgras ondergrond wordt vaak als fijn ervaren, omdat het een relatief zachte ondergrond is waar kinderen op kunnen spelen.

Veiligheid

Het Playgrass kunstgras systeem is een unieke kunstgras valondergrond en het is het meest hoogwaardige systeem van Nederland. Deze kunstgras valondergrond is een gecertificeerde constructie welke voldoet aan de vigerende eisen op het speelgebied (NEN-EN 1177). Dit systeem kan aangebracht worden in verschillende vormen, kleuren en valt zo goed te combineren met speeltoestellen. Hierdoor ontstaat er een uitnodigende en kleurrijke speelplek.

Indien er spraken is van een bepaalde valhoogte, dan worden er FOAM platen aangebracht onder het kunstgras. Op deze manier wordt er gezorgd voor extra demping. De platen zijn leverbaar in verschillende diktes, zo kunnen ze per valhoogte gelegd worden.

Reinigen kunstgras ondergrond

Het periodiek reinigen van de kunstgras ondergrond is een belangrijke factor voor de speelplek. Door een kunstgras ondergrond periodiek te reinigen behoudt het de frisse uitstraling en het vuil wordt verwijderd. Bij het reinigen van een kunstgras ondergrond wordt er ook direct een nieuwe laag zand aangebracht. Het is belangrijk afval te verwijderen, zodat verstopping van de zandlaag wordt voorkomen.