Tijdige inspectie van uw speelmogelijkheden

Inspectie van speeltoestellen

Het is belangrijk dat valdempende ondergronden en speeltoestellen worden onderhouden. Bij het niet inspecteren of onderhouden zal er op den duur verval ontstaan. U wilt natuurlijk ook dat kinderen zo veilig mogelijk kunnen spelen. Bij HvR Speeltotaal bieden wij verschillende opties voor inspectie van speeltoestellen en valdempende ondergronden. Daarnaast kan ons vakkundige personeel onderhoud uitvoeren waardoor wij veilig speelplezier kunnen garanderen.

Altijd het juiste advies

HvR Speeltotaal heeft gecertificeerde inspecteurs in dienst die uw speelomgeving kunnen controleren op veiligheid en gebreken. Ze hebben veel praktijkervaring en zijn opgeleid volgens de laatst geldende veiligheidsnormen.

Bij HvR Speeltotaal maken wij een duidelijke analyse van de inspecties waardoor we het juiste advies kunnen geven. In eerste instantie proberen wij altijd het probleem te verhelpen middels een reparatie, maar in sommige gevallen is dit niet mogelijk en dan kunnen wij altijd nog het toestel vervangen.

Inspecties kunnen wij verzorgen op eenmalige maar ook periodieke basis. Het periodiek onderhouden van een speelplek zorgt ervoor dat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Hoe inspecteren wij de speeltoestellen?

Wanneer vinden deze inspecties plaats?

Voordat wij de reparatiewerkzaamheden kunnen uitvoeren, worden de speelplekken eerst middels een inspectieronde geïnspecteerd. Wij als HvR Speeltotaal kunnen met onze eigen inspecteurs deze ronde uitvoeren of wij schakelen daarvoor een inspectiebureau in, zodat zij voor ons de speelplekken inspecteren.

Nadat de speelplekken zijn geïnspecteerd, wordt er een overzicht opgesteld van wat er tijdens de inspectieronde is geconstateerd. Aan de hand daarvan zullen wij per gemeente een route uitstippelen om de reparatiewerkzaamheden uit te gaan voeren. Dit doen wij met onze speciaal daarvoor opgeleide monteurs.

Een inspectieronde wordt meestal uitgevoerd in de loop van het nieuwe jaar. Hiermee voldoen de toestellen aan de meest recente veiligheidsnormen, en zijn ze voordat de vakantieperiodes eraan komen helemaal geïnspecteerd. Op deze manier kunnen de kinderen op een veilige manier gebruik maken van de toestellen zonder dat zij daar hinder van bevinden.