Tijdige inspectie van uw speeltoestellen

Inspectie van speeltoestellen

Het inspecteren van speeltoestellen en valdempende ondergronden is erg belangrijk. Bij het niet inspecteren of onderhouden ontstaat er op den duur verval van de speelplaats. U wilt natuurlijk ook dat kinderen zo veilig mogelijk kunnen spelen. Bij HvR Speeltotaal bieden wij verschillende opties voor inspectie van speeltoestellen en valdempende ondergronden. Daarnaast voert ons vakkundige personeel regelmatig onderhoud uit, waardoor wij veilig speelplezier kunnen garanderen.

Altijd het juiste advies

HvR Speeltotaal heeft gecertificeerde inspecteurs in dienst die uw speelomgeving controleren op veiligheid en gebreken. Ze hebben veel praktijkervaring en zijn opgeleid volgens de laatst geldende veiligheidsnormen.

Bij HvR Speeltotaal maken wij een duidelijke analyse van de inspecties, waardoor we altijd passend advies geven. In eerste instantie proberen wij altijd het probleem te verhelpen door een reparatie. In sommige gevallen is dit niet mogelijk, dan kunnen wij altijd het toestel vervangen.

Inspecties verzorgen wij eenmalig, maar ook op periodieke basis. Het periodiek onderhouden van een speelplek zorgt ervoor dat de veiligheid gewaarborgd blijft.

Hoe inspecteren wij de speeltoestellen?

Wanneer vinden deze inspecties plaats?

De speelplekken worden eerst middels een inspectieronde geïnspecteerd, daarna voeren wij de reparatiewerkzaamheden uit. Wij als HvR Speeltotaal kunnen met onze eigen inspecteurs deze ronde uitvoeren of wij schakelen daarvoor een inspectiebureau in, zodat zij voor ons de speeltoestellen inspecteren.

Als de speelplekken zijn geïnspecteerd, wordt er een overzicht gemaakt van wat er tijdens de inspectieronde is geconstateerd. Aan de hand daarvan stippelen wij per gemeente een route uit om de reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Dit doen wij met onze speciaal daarvoor opgeleide monteurs.

Een inspectieronde wordt meestal uitgevoerd in de loop van het nieuwe jaar. Hiermee voldoen de toestellen aan de meest recente veiligheidsnormen, en zijn ze voordat de vakantieperiodes eraan komen helemaal geïnspecteerd. Op deze manier kunnen de kinderen op een veilige manier gebruik maken van de toestellen. Zij hebben geen last van de inspecties van de speeltoestellen.