+31 85 - 4010514      info@hvrspeeltotaal.nl

6 X valondergronden die wij leveren

Bij HvR Speeltotaal werken we wekelijks aan meerdere projecten. Van het plaatsen van speeltoestellen tot het inrichten van een speelplek van A tot Z. Wij zorgen voor de speeltotaal beleving. HvR Speeltotaal biedt zowel diensten als producten aan. Onder de producten valle onderandere zes verschillende valondergronden. Vandaag lichten wij de valondergronden allemaal voor u uit:

1. Valdempend zand

Valdempend zand moet belangrijke eigenschappen hebben zoals niet verdicht, waterdoorlatend en niet grof zodat er verwondingen worden voorkomen. Valdempend zand is een 0/2 zand wat conform de norm NEN-Valondergronden dient geleverd te worden.

Onderhoud aan valdempend zand is nodig. Zodat er geen scherpe onderdelen of bacterien in het zand kunnen achter blijven. Hier vindt u alles over zand reiniging.

2. Valdempend grind

HvR Speeltotaal gebruikt gecertificeerd grind wat veilig onder speeltoestellen gebruikt kan worden. Het grind wat wij gebruiken voelt zacht aan, heeft een goede valdemping, de juiste afwatering, bevriest niet en in tegenstelling tot zand, loopt men dit niet mee naar binnen.

Valdempend grind is een fijn matariaal wat snel gelegd kan worden.

3. Houtsnippers

Houtsnippers vormt een goede valdempende ondergrond. Het voordeel van houtsnippers is de natuurlijke uitstraling en het gemak van aanleggen. Houtsnippers zijn toegestaan voor een valhoogte tot 300cm, mits ook hier een laag is aangebracht van 30cm.

Houtsnippers is een natuurrproduct waardoor het op zijn tijd gaat roten en schimmelen. Houtsnippers dienen daarom periodiek aangevuld te worden en daarbij is onderhoud nodig.

4. Kunstgras

In principe laten wij het kunstgras altijd aanbrengen door KSP. Deze partij biedt verschillende opties voor het aanbrengen van kunstgras. Gewoon groen, in kleur of in verschillende vormen het is allemaal mogelijk.

5. Tiger Mulch

Tiger Mulch® is een unieke valdempende ondergrond die bestaat uit gerecyclede heftruckbanden gecombineerd met een hoogwaardige polyamide hars. Deze ondergrond wordt al jaren met veel succes toegepast in Groot Brittannië.

Dit product heeft HvR naar Nederland gebracht omdat wij geloven de kwaliteit van deze valdempende ondergrond. Omdat HvR Speeltotaal staat voor kwaliteit maken wij uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten met een lange levensduur. Hier is Tiger Mulch® er absoluut een van. Tiger Mulch heeft weinig onderhoud nodig.

6. Tiger Mulch Plus

Door de speciale kleurstelling heeft Tiger Mulch® een zeer natuurlijke uitstraling voor in de speeltuin die veel lijkt op houtsnippers, maar echter niet de nadelen van dit product heeft. Het product is volledig recyclebaar. Het product is duurzaam omdat het weinig onderhoud nodig heeft in vergelijken met dat van houtsnippers die snel vergaan. Tiger Mulch® kan goed worden toegepast in een natuurlijk landschap. Tiger Mulch® Plus kan ik verschillende kleuren worden verkregen. Van Forest Mix, Mix Meadow, Green tot Red Mix.

De hulp van HvR Speeltotaal nodig?

Is er inspectie en onderhoud nodig aan uw speeltuin? Wij helpen u graag met inspectie, zand zeven en het schoonspuiten van rubbertegels. Voor vrijblijvend advies kunt u hier contact opnemen. Daarnaast zijn ook wij ook altijd te bereiken per mail.

Heeft u een project een ben u benieuwd of wij hier al ervaring mee hebben? Neem dan gerust een kijkje bij onze projecten zandzeven.