+31 85 - 4010514      info@hvrspeeltotaal.nl

Heidestede, Willebrord

Plaatsen speeltoestellen

Foto's

Bewegen is belangrijk voor iedereen. Dat geldt ook voor ouderen. In de gemeente Willebrord heeft HvR Speeltotaal Veenendaal BV het plaatsen van een aantal bijzondere toestellen voor haar rekening genomen. De doelgroep is in dit geval de senioren van centrum voor Wonen &Zorg Heidestede. Deze kunnen nu op gepaste loopafstand sporten in de buitenlucht.

FIT+ sporttoestellen van Nijha

De toestellen zijn van de fabrikant Nijha. HvR Speeltotaal verzorgt veel installaties voor de firma Nijha. Nijha is een Nederlandse fabrikant en staat bekend om haar degelijke producten voor speel- en sportplezier. Een sport-lijn van de producten van Nijha is FIT+. Deze toestellenlijn is speciaal ontwikkeld voor de beweegtuin. Een gevarieerde lijn van beweegtoestellen specifiek afgestemd op de bewegingsmogelijkheden van ouderen. Hierdoor kan een sportieve 65-jarige gebruik maken van de toestellen maar zijn ze ook geschikt voor ouderen die meer moeite hebben met bewegen. Gericht op coördinatie, balans, kracht en uithoudingsvermogen. De toestellen zijn ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten en ouderen.

Bewegen met begeleider of zelfstandig

Voor kinderen worden op veel plekken speeltuinen gerealiseerd. Dit omdat spelen leuk is, maar ook omdat bewegen belangrijk is. En niet alleen voor kinderen is bewegen van belang.

Dit is ook belangrijk voor volwassenen en senioren. Voor senioren wordt bewegen echter steeds lastiger, omdat zij soms slecht ter been zijn of minder mobiel. Daarom bieden de FIT+ speeltoestellen uitkomst. Deze bieden eenvoudige maar doeltreffende oefeningen voor de ouderen van in dit geval Heidestede.

De toestellen zijn laagdrempelig en kunnen zowel zelfstandig als onder begeleiding gebruikt worden. Er zijn veel variatiemogelijkheden met de toestellen en iedere oudere kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Ook is er veel differentiatie mogelijk per FIT+ toestel. Wanneer het beweegniveau van ouderen stijgt, kan de begeleider met dezelfde toestellen hier op inspelen. Ter ondersteuning is er een oefeningenboekje beschikbaar met voorbeeldoefeningen voor ieder FIT+ toestel.

De bewegingsoefeningen van FIT+ kunnen ook zonder deskundige begeleiding worden gedaan. Veelal wordt gekozen om de mogelijkheden onder begeleiding van een fysiotherapeut te introduceren, daarna kunnen de senioren zelfstandig aan de slag. Nijha adviseert om structureel de ouderen te ondersteunen voor het beste resultaat.

Straatwerk

Niet alleen de sport toestellen zijn geplaatst, ook is het straatwerk aangepast. Dit is netjes en vlak afgewerkt om een goede toegankelijkheid te garanderen. Ook met scootmobielen en rolstoelen.

Opdrachtgever:

Nijha B.V.

Dienst:

Plaatsen speeltoestellen

Plaats :

Willebrord

Ik wil graag meer info
Deel dit project