+31 85 - 4010514      info@hvrspeeltotaal.nl

Onze weg naar duurzaamheid

In 2019 schrijven wij voor HvR Speeltotaal een maandelijkse blog over wat er bij HvR Speeltotaal speelt. Er zijn veel nieuwe projecten in ontwikkeling maar deze keer willen wij het graag hebben over onze weg naar een duurzaam bedrijf. Welke maatregelen hebben wij al doorgevoerd in het bedrijf?

 

Van TL-verlichting naar LED

Onze vaste elektricien Hardeman Elektrotechniek uit Lunteren heeft er voor gezorgd dat onze oude TL-verlichting werd vervangen door nieuwe LED verlichting. Dit zorgt op lange termijn niet alleen voor besparing maar ook zorgt het voor fijn licht in het kantoor en op de werkplaats. De LED verlichting geeft namelijk een aangenaam licht dat lijkt op daglicht. Van de werkplaats buiten tot binnen in kantine. Overal heeft HvR Speeltotaal op het bedrijf nu LED verlichting.

Energie via het dak

Bij HvR Speeltotaal liggen er 66 zonnepanelen op het dak. Hierbij is er gebruik gemaakt van ClickFit rails zodat de panelen strak op het dak kwamen te liggen. De zonnepanelen liggen op de oostkant van de bedrijfshal. Hierdoor hebben de zonnepanelen de meeste zonuren. Om tot een mooi resultaat te komen heeft studio ECO gebruik gemaakt van de zwarte zonnepanelen van het merk LG. Daarnaast is er een SolarEdge monitor ophangen. De opbrengst kan ook bijgehouden worden via de SolarEdge app zowel op de laptop als op mobiel.

Daarnaast heeft studio ECO achter de zonnepanelen 33 SolarEgde optimizers geplaatst. Dit houd in dat wanneer er schaduw op het dak is, wij kunnen zien wat elk paneel voor energie oplevert. Ook kunnen wij de opbrengst vervolgens per paneel in de gaten houden.

Bewust van uitstoot

Zoals wij een tijd gelden al vertelde, zijn we bij HvR Speeltotaal ook bewuster om aan het gaan met uitstoot van motoren. Dit doen wij met TRAXX diesel. Door de efficiënte verbranding helpt TRAXX diesel ons energieverbruik — en dus ook de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof — terug te dringen. Wij zijn ons bewust zijn van de uitstoot van CO2 en fijnstof van onze voertuigen. Daarom werken we met TRAXX Diesel. Hiervan maken we gebruik met onze eigen tankinstallatie zoals hierboven beschreven. Omdat we kunnen tanken op eigen terrein werkt het efficiënter en voorkomt onnodig rijden naar het pompstation. Schoner en zuiniger, dat is waarvoor we gaan bij HvR Speeltotaal.

Binnenkort verschijnt er een film waarin je onze duurzame bedrijfsvoering kan beleven. Naast een duurzaam bedrijfspand werken bij ook met duurzame materialen voor speeltoestellen.

Wilt u daar meer informatie over? Wij kunnen u helpen met het juiste advies!