Reinigen van de zand ondergrond met trommel zeef reiniging

Trommel zeef reiniging

Een valondergrond van grof zand heeft een zeer goede valdempende eigenschappen en is relatief goedkoop in aanleg. Deze ondergrond heeft echter wel nadelen. Het zand vervuilt in de loop der jaren. Katten gebruiken het als kattenbak en er kunnen ook stenen of glasscherven in terecht komen. Daarnaast kan de ondergrond volgroeien met wortels en onkruid. Deze vervuiling kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het onkruid en de wortels verminderen namelijk ook de valdempende eigenschappen van de ondergrond. Tevens worden er ook veel overige dingen in een zand ondergrond gedumpt, denk hierbij aan een pakje drinken, blikwerk, plastic etc. en wanneer jonge kinderen hiermee in aanraking komen, ontstaat er onmiddellijk een gevaarlijke situatie.

Het reinigen met de trommelzeef

De trommelzeef is uitermate geschikt voor zwaar vervuilde en volgroeide zandcunetten. het gaat om een kleine elektrische kraan die is voorzien van een schepbak met een draaiende zeeftrommel. Onkruid wordt opgeschept en het losse zand wordt eruit gezeefd. Daarnaast blijven stenen, glas en overige dingen ook achter in de trommel. Deze worden vervolgens gescheiden in bijvoorbeeld een kruiwagen, zodat wij uiteindelijk het vrijgekomen afval kunnen afvoeren.

Het voordeel van de trommelzeef ten opzichte van de Sandhase, is dat de trommelzeef op plekken in de speeltuin kan komen waar de Sandhase niet kan komen. Voor een oppervlakte dat is voorzien van veel speeltoestellen, is de trommelzeef de aangewezen kandidaat.

Trommelzeef-reiniging

In verschillende gemeentes wordt al gereinigd met de Trommelzeef. Heeft u ook een zandbak of speelplek die gereinigd dient te worden? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.