Een natuurlijke speeltuin

Natuurlijke speeltuinen realiseren en onderhouden

HvR Speeltotaal is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van uw speelplek. Doordat wij samenwerken met verschillende organisaties op het gebied van spelen, hebben wij de mogelijkheid om de speelplek naar uw wensen te ontwerpen en realiseren.

Een speelomgeving creëren voor kinderen gecombineerd met natuurlijke elementen noemen wij ”natuurlijk spelen”. Bij het ontwerpen van een natuurlijke speelomgeving wordt niet alleen nagedacht over de materialen van de speeltoestellen, maar ook naar de aansluiting op de omgeving. Welke houtsoorten zijn het duurzaamst en welke zijn het veiligst voor kinderen.

Het realiseren van een natuurlijke speelomgeving

Bij het realiseren van een natuurlijke speeltuin wordt er gekeken naar de natuurlijke elementen die hergebruikt kunnen worden, de natuurlijke elementen die aansluiten op de omgeving en de valondergrond die daarbij het beste tot zijn recht komt.

Voor het ontwerpen van een natuurlijke speelplek wordt er vaak gekeken naar houten speelelementen. Hout draagt namelijk bij aan een natuurlijke speelomgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een omgevallen boom, een in stukken gezaagde boom voor bijvoorbeeld stappalen of een bestaande boom waar wij een klimelement kunnen maken.

Veilig spelen in een natuurlijke omgeving

Heerlijk kunnen spelen in de natuurlijk is belangrijk voor kinderen, zowel voor de socialisering als voor de ontwikkeling van het lichaam. Dit moet wel op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Wij als HvR Speeltotaal zijnde laten dan ook al onze toestellen die aanleiding bieden tot spelen certificeren. Op deze manier wordt de veiligheid van uw kind gewaarborgd.

Naast het plaatsen van natuurlijke speelelementen zijn wij ook actief in het inspecteren en onderhouden van speeltuinen, zodat wij u in het gehele proces kunnen bijstaan. Wij proberen u zoveel mogelijk te ontzorgen door na de inspectie van uw -speeltuin een uitgebreid rapport op te stellen.