Tiger Mulch®

Tiger Mulch® is een unieke valdempende ondergrond die bestaat uit gerecyclede heftruckbanden gecombineerd met een hoogwaardige polyamide hars. Deze ondergrond wordt al jaren met veel succes toegepast in Groot Brittannië. Dit product heeft HvR naar Nederland gebracht omdat wij geloven de kwaliteit van deze valdempende ondergrond. Omdat HvR Speeltotaal staat voor kwaliteit maken wij uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten met een lange levensduur. Hier is Tiger Mulch® er absoluut een van. Deze valdempende ondergrond heeft vele voordelen.

Vraag hier een vrijblijvende offerte op voor Tiger Mulch®


Natuurlijke speeltuin

Door de speciale kleurstelling heeft Tiger Mulch® een zeer natuurlijke uitstraling voor in de speeltuin die veel lijkt op houtsnippers, maar echter niet de nadelen van dit product heeft. Het product is volledig recyclebaar. Het product is duurzaam omdat het weinig onderhoud nodig heeft in vergelijken met dat van houtsnippers die snel vergaan. Tiger Mulch® kan goed worden toegepast in een natuurlijk landschap. Kantopsluiting is niet nodig, waardoor de ondergrond in organische vormen kan worden aangelegd. Ook kan het de glooiing van het landschap goed volgen. Tiger Mulch® heeft goede waterdoorlatende eigenschappen waardoor het goed gebruikt kan worden rond bomen en struiken. Tiger Mulch® is bestand tegen alle weersinvloeden. De ondergrond wordt niet glibberig in natte omstandigheden. Daardoor is het ook erg geschikt voor wandelpaden. Tiger Mulch® is tevens goed begaanbaar voor rolstoelen en scootmobielen. Voor de natuurlijke speeltuin is Tiger Mulch® een goede valdempende ondergrond om te gebruiken.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Valzand en houtsnippers hebben ook een natuurlijke uitstraling voor in de speeltuin maar vergen veel onderhoud en aanvulling in de loop der jaren. Tiger Mulch® is onderhoudsarm door de structuur. Het onderhoud bestaat uit jaarlijks schoonspuiten.

Meer over onderhoud en service vind u hier.Inrichting en aanleg

Tiger Mulch® valdempende ondergrond is bestand tegen alle weersinvloeden. Ook kan het de vormen van het landschap goed volgen. In veel gevallen is kantopsluiting met drempels en stenen of banden niet nodig zodat de ondergrond in organische vormen kan worden aangelegd. Zie het project in Wervik (België) voor een voorbeeld van deze organische vormen. Tiger Mulch® is een zachte ondergrond die erg goed tot zijn recht komt bij een natuurlijke speeltuin.

Deze ondergrond vereist geen verharde onderlaag zoals rubber tegels. Hierdoor is Tiger Mulch® een voordelig alternatief. Tiger Mulch® is een product van HvR Speeltotaal. Onze ervaren monteurs zijn speciaal opgeleid voor het aanleggen van deze ondergrond. Zo kan hoge kwaliteit worden gegarandeerd.

Veiligheid

Tiger Mulch® is een gecertificeerde valdempende ondergrond volgens NEN 1177:2008. Het is uitermate geschikt als valdempende ondergrond voor speelplaatsen. De ondergrond is ook getest op ruwheid waarbij de conclusie was dat Tiger Mulch® een zachte ondergrond is voor in de speeltuin.

Tiger Mulch® wordt niet glad of glibberig, ook niet in natte omstandigheden. Waardoor het het een veilige valdempende ondergrond is.

Gerelateerde projecten