Het reinigen van uw kunstgras ondergrond

Kunstgrasreiniging

Een kunstgras ondergrond wordt dagelijks blootgesteld aan de omstandigheden van de omgeving. Hierbij komen pollen, stof en bladeren op het kunstgras terecht. Een kunstgrasveld waar veel gebruik van gemaakt wordt krijgt ook te maken met slijtage. Op deze manier komen zeer kleine deeltjes via het regenwater in de open ruimtes terecht. Hierdoor verhardt het oppervlakte en werkt de drainage niet meer optimaal. Door de humusdeeltjes groeit er onkruid, mos en algen, wat kan leiden tot een groot risico op uitglijden.

Het doel van de reiniging

Hoe gaan wij te werk?

Het reinigen van de kunstgras ondergrond zorgt voor een frisse uitstraling en verzorgde uitstraling. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste is dat de veiligheid gewaarborgd blijft. Door de kunstgras ondergrond te reinigen voorkomt u dat er onkruid, mos en algen gaan groeien, hiermee voorkom je de kans op het uitglijden. Door het reinigen worden ook kauwgomresten, sigarettenpeuken en dergelijke verwijderd, hiermee voorkom je het risico op ongelukken.

Wij hebben verschillende mogelijkheden om het kunstgras te reinigen. Grote sportvelden zullen wij reinigen middels een speciale machine die het veld borstelt en direct ook nieuw zand aanbrengt. Een kleiner kunstgras oppervlak reinigen wij middels een borstel machine. Afhankelijk van de situatie kunnen wij ook met een speciale machine het mos eruit borstelen, en het onkruid verwijderen.