+31 85 - 4010514      info@hvrspeeltotaal.nl

Waarom Tiger Mulch® een duurzame valondergrond is

Bij HvR Speeltotaal werken we wekelijks aan meerdere projecten. Dit zijn grote projecten van het plaatsen van speeltoestellen en speeltuin inrichting tot het leggen van Tiger Mulch® in verschillende speeltuinen. Maar ook de kleine projecten van onderhoud & inspectie tot een zandbak van een school zandzeven. Elke 2 weken pak ik er een mooi project uit. Met deze keer: Tiger Mulch®.

Wat is Tiger Mulch?

Tiger Mulch® is een unieke valdempende ondergrond die bestaat uit gerecyclede heftruckbanden gecombineerd met een hoogwaardige polyamide hars. Deze ondergrond wordt al jaren met veel succes toegepast in Groot Brittannië. Dit product heeft HvR naar Nederland gebracht omdat wij geloven de kwaliteit van deze valdempende ondergrond. Omdat HvR Speeltotaal staat voor kwaliteit maken wij uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten met een lange levensduur. Hier is Tiger Mulch® er absoluut een van. Deze valdempende ondergrond heeft vele voordelen. Tiger Mulch® is onderhoudsarm door de structuur. Het onderhoud bestaat uit jaarlijks schoonspuiten.

Inrichting en aanleg

Tiger Mulch® valdempende ondergrond is bestand tegen alle weersinvloeden. Ook kan het de vormen van het landschap goed volgen. In veel gevallen is kantopsluiting met drempels en stenen of banden niet nodig zodat de ondergrond in organische vormen kan worden aangelegd. Zie het project in Wervik (België) voor een voorbeeld van deze organische vormen. Tiger Mulch® is een zachte ondergrond die erg goed tot zijn recht komt bij een natuurlijke speeltuin.Deze ondergrond vereist geen verharde onderlaag zoals rubber tegels. Hierdoor is Tiger Mulch® een voordelig alternatief. Tiger Mulch® is een product van HvR Speeltotaal. Onze ervaren monteurs zijn speciaal opgeleid voor het aanleggen van deze ondergrond. Zo kan hoge kwaliteit worden gegarandeerd.

Veiligheid

Tiger Mulch® is een gecertificeerde valdempende ondergrond volgens NEN 1177:2008. Het is uitermate geschikt als valdempende ondergrond voor speelplaatsen. De ondergrond is ook getest op ruwheid waarbij de conclusie was dat Tiger Mulch® een zachte ondergrond is voor in de speeltuin. Tiger Mulch® wordt niet glad of glibberig, ook niet in natte omstandigheden. Waardoor het het een veilige valdempende ondergrond is.

Kunnen wij u helpen met Tiger Mulch®?

Bij HvR Speeltotaal hebben wij altijd een specialist klaar zitten die naar u kan luisteren en het juiste advies kan geven op uw vraag. U kunt altijd bellen om te informeren of wij u kunnen helpen. Daarna maken wij graag een afspraak om Tiger Mulch® bij u te realiseren.

Benieuwd of wij al eens aan een soortgelijk bijzonder project hebben gewerkt? Hier krijgt u een indruk van een aantal bijzondere projecten.